Browsing: Republikës

Maqedoni
0

Kuvendi i Republikës së Maqedonisë sot në mesditë duhet të votojë për nevojën për miratimin e Propozim-ligjit për përdorimin e gjuhëve, me ç’rast ai do të hyjë në fazë të dytë dhe deputetët do të mund të dorëzojnë amendamente. Dje përfunduan diskutimet e deputetëve të VMRO-DPMNE-së për propozimin e Qeverisë për nevojën për sjelljen e

Maqedoni
0

Kuvendi i Republikës së Maqedonisë sot duhet ta vazhdojë debatin për Propozim-ligjin për përdorimin e gjuhëve në lexim të parë. Debati i seancës së 15-të kuvendore për këtë ligj u ndërprit para fillimit të fushatës për zgjedhjet lokale, ndërsa vazhdoi dje. Deputetët përsëri i kundërshtuan qëndrimet. Për shumicën parlamentare, ligji do të kontribuojë për rritjen

Maqedoni
0

Parlamenti i Republikës së Maqedonisë, vazhdon të përcjellë rekomandimet dhe propozimet e BE-së, dhe është e gatshme që të njejtat t’i implementojë në procedura. Ky ishte konkluzioni i përbashkët i kreut të Parlamentit të Maqedonisë, Talat Xhaferi dhe eurodeputetit Ivo Vajgëll, pas takimit të tyre.[embedded content]

Kosovë
0

Kryeministri i Republikës së Kosovës, Ramush Haradinaj, mori pjesë në ceremoninë e ndarjes së çmimeve “Karriera” dhe shpalljen e fituesve të konkursit “Vangjush Gambeta” për gazetarët e ekonomisë nga Shqipëria, Kosova dhe Maqedonia, të organizuar nga Unioni i Gazetarëve Shqiptar (UGSH). Me këtë rast, kryeministri Haradinaj ndau çmimin “Karriera”, shkrimtarit, publicistit dhe gazetarit tashmë të

Kosovë
0

Kryeministri i Republikës së Kosovës, Ramush Haradinaj, priti në takim përfaqësuesit e Ipeshkvisë së Kosovës, Don Lush Gjergji dhe Don Shan Zefi. Ata e uruan kryeministrin Haradinaj për marrjen e përgjegjësive të reja në krye të Ekzekutivit të Kosovës, duke vlerësuar me këtë rast vullnetin dhe energjinë e madhe që po e dëshmon kryeministri në

Kosovë
0

Kryeministri i Republikës së Kosovës, Ramush Haradinaj, mori pjesë në konferencën e organizuar nga OSBE-ja, “Forumi për respektimin e të drejtave gjuhësore në Kosovë”, ku ndër të tjera tha se gjuha ndihmon në shërimin e së kaluarës dhe zvogëlimin e keqkuptimeve të mundshme. Haradinaj tha se Kushtetuta jonë është e avancuar edhe në aspektin e

Maqedoni
0

Në Kuvendin e Republikës së Maqedonisë sot seanca do të mbajnë Komisioni për financim dhe buxhet dhe Komisioni ligjdhënës-juridik. Anëtarët e Komisionit për financim dhe buxhet do ta shqyrtojnë Vendimin statutar për ndryshimin dhe plotësimin e Statutit të Komisionit të letrave me vlerë të Republikës së Maqedonisë. Komisioni ligjdhënës-juridik, ndërkaq, do t’i shqyrtojë Statutin për

Maqedoni
0

Këshilli Gjyqësor i Republikës së Maqedonisë në seancën e sotme duhet ta zgjedh kryetarin e Gjykatës Themelore Shkup 1, ku do t’i paraprijë miratimi i rang-listës përfundimtare për këtë funksion. Paraprakisht, anëtarët e Këshillit Gjyqësor do ta shqyrtojnë dorëheqjen e u.d. kryetari i Gjykatës Penale të Shkupit Stojançe Ribarev, i cili e parashtroi më 25

Maqedoni
0

Qeveria e Republikës së Maqedonisë në seancën e sotme solli konkluzion t’i propozojë Kuvendit për prokuror publik ta emërojë Lubomir Joveskin, anëtarë i Këshillit të Prokurorëve Publik të Republikë së Maqedonisë. Qeveria këtë vendim, siç kumtoi shërbimi qeveritar për media përveç në bazë të biografisë profesionale të Lubomir Jovevskit e solli edhe në bazë të

1 2 3 20